Първият след аварията със Союз-ФГ пилотиран полет бе обявен за днес,

...
Първият след аварията със Союз-ФГ пилотиран полет бе обявен за днес,
Коментари Харесай

Днес ще бъде изстрелян Союз МС-11 - първи пилотиран полет след аварията със Союз-ФГ

Първият след повредата със Союз-ФГ пилотиран полет бе разгласен за през днешния ден, 3 декември. Союз МС-11 ще транспортира в Международната Космическа Станция галактически транспортен съд с екипаж .

Изстрелването ще се състои след броени часове. То е оповестено за 14:31 часа московско време, а скачването с МКС – в 20:36 часа московско време. Ще летят съветският космонавт Олег Кононенко, кандският астронавт Давид Сен-Жак и американският астронавт Ан Шарлок Маклейн. Корабът с екипажа ще бъде изведен в космоса от ракета, аналогична на ракетата, с която стана повредата на 11 октомври.

Новият екипаж би трябвало да остане на МКС в продължение на 194 денонощия. За да не остане Станцията необитаема, изстрелването бе оповестено по-рано от планувания период. Първоначално се предвиждаше изстрелването да бъде осъществено на 20 декември, след завръщането на Союз МС-09 с екипажа, който сега е в Станцията.

По време на тази задача Кононенко, дружно с намиращият се на МКС Серегей Прокопиев би трябвало да излязат в открития космос и да изследват външната повърхнина на кораба Союз МС-09. На 30 август в този галактически транспортен съд бе намерено отверстие. Космонавтите отчасти ще разглобят отбраната от метеори и вакуумната топлоизолация, с цел да могат да видят отверстието извън.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР